Feedback

         “Există în viaţă o cărare: cea a dezamăgirilor. Uneori ar trebui să facem acest drum… din prezent în trecut… şi invers. Din dezamăgiri putem să învăţăm?… Acum câteva luni, sub tirul loviturilor pe care mi le administra viaţa, mi-am dat seama că am nevoie de ajutor, de ajutor specializat! Şi… am fost la psiholog! Am fost… şi mi-a fost de mare folos… Am fost invitată într-o încăpere tulburător de liniştitoare, unde toate… tăceau… Se auzea doar foşnetul lin al nisipului care se scurgea în clepsidra care ne măsura trecerea… şi priveam chipul care-mi vorbea, mă întreba, mă provoca… să avem o relaţie… O relaţie terapeutică! De încredere! Şi, de la o zi la alta, am aflat de la psiholog cât de frumoasă sunt Eu… în povestea mea! Cred că atunci când ai probleme este foarte greşit să alegi să fugi de ele, alegând să te chinui şi să-i chinui şi pe cei din jur. Mai bine alege să-ţi găseşti răspunsul întrebărilor lângă El… Psihologul tău! Mulţumesc!”

                                                                                                                                                Ana C.

_________________________________

         “Nu sunt una dintre acele persoane care-şi oferă părerile sau dă sfaturi nesolicitate, însă în cazul acesta simt că ar trebui să împărtăşesc experienţa trăită în acest cabinet, pentru că ar putea face o mare diferenţă şi în viaţa altor oameni. Cum suntem toţi diferiţi, aşa şi psihologii sunt diferiţi. Poţi să te duci la unul care îşi face meseria aşa cum este pregătit şi cum ştie mai bine, sau poţi să te duci la unul care are competenţa şi abilitatea de a te împinge dincolo de graniţele de care nici măcar nu eşti conştient. La fel ca mulţi alţii am crezut că pot face faţă problemelor singură, însă mi-am dat seama că nu e tocmai aşa şi că de fapt sunt într-un cerc în care mă învârt şi unde nu mă simt bine deloc. În dl. psiholog F. nu am găsit doar un om care te ascultă şi te înţelege, aşa cum este probabil “standard” în orice cabinet, ci un om cu o fină capacitate de a vedea mai departe decât am putut eu înţelege. Nu a făcut să dispară problemele cu care mă confruntam, ci am fost ghidată spre a descoperi puterea şi abilitatea de a le privi altfel şi de a le face faţă. Şi asta este ceva care face într-adevăr o diferenţă uriaşă. Deşi am avut momente în care mi s-a părut ceva de genul “doctorie amară” care te face bine, nu am simţit că relaţia terapeut-pacient era una unilaterală, ci psihologul era angajat în terapie. Şi ca un om să poată să-ţi dea ceva ce te ridică la un nivel unde faci faţă altfel, trebuie mai întâi să fie el însuşi la un nivel înalt pe scara dezvoltării ca om. Cred că în cabinetul d-lui psiholog F., indiferent de problema cu care mergi, ai certitudinea că vei găsi mult mai mult decât o ieşire din impas, dobândeşti de fapt abilităţi pentru viaţă. Cu respect şi mulţumire…”

                                                                                                                                               Maria Sz.

                                                                             _________________________________

         “Vă mulţumesc pentru răbdarea şi liniştea pe care le-am găsit la dvs. în cabinet. M-aţi ajutat să văd unde am greşit cu mine, iar acum pot să mă văd într-o altă lumină, şi să mă simt cu totul un alt fel de persoană… Mult succes în continuare!”

M. V. 

_________________________________

         “Au existat momente în care doar am simţit să povestesc: am căutat un prieten. Apoi, au existat celelalte momente, pline de probleme existenţiale, pe care mi le-am dorit rezolvate: atunci am căutat un profesionist. Mulţumesc!”

A. P.

_________________________________

         “După ce conștientizezi că ai o problemă, este foarte greu să te hotărăști să pășești pentru prima dată într-un cabinet de psihologie. Dar odată ajuns acolo este exact ca la dentist: ți-a fost frică de pomană. Aici întâlnești un om calm, cu o mare disponibilitate de a te ajuta. Odată trecut acest prag, am reușit să-mi redescopăr normalitatea.

Dorin

                                                                             _________________________________

     “Prima dată când am intrat în cabinet mă aşteptam să întâlnesc o persoană specializată care să îmi spună exact şi punctual tot ceea ce am de făcut în continuare; apoi, în timp, încet-încet, am descoperit alături de omul care mă călăuzea printre emoţii şi cuvinte că tot ceea ce am nevoie se află ascuns în mine şi că tot eu sunt cel care deţine frâiele. Am învăţat că uneori ai nevoie doar de ceva timp, puţină răbdare şi de Cineva care să-ţi redea încrederea în tine. Vă rămân dator.”

Robert A.

_________________________________

     “La început am fost destul de sceptică să merg în cabinetul unui psiholog bărbat, crezând că doar o femeie mi-ar putea înţelege problemele, şi că doar în faţa ei m-aş putea deschide. Însă nu a trebuit să treacă prea mult timp ca să mă conving că mă înşelasem; a devenit locul în care începusem să mă simt “acasă” şi m-a ajutat să redevin din nou Eu. Mulţumiri.”

Ada E.