Noutăţi

This image has an empty alt attribute; its file name is bbj.png  Cărțile Negre – C.G. Jung, 7 volume, cutie personalizată, reprezintă un soi de schiță în cărbune a introspecției lui Jung, din care a extras și a șlefuit Cartea Roșie, mai accesibilă. Prezentat într-o colecție magnifică, în șapte volume, cu un eseu revelator al renumitului savant Sonu Shamdasani (îngrijitorul ediției) – completat de o selecție de lucrări vizuale vibrante ale lui Jung – și conținând atât versiunea tradusă, cât și facsimilul fiecărui caiet, Cărțile Negre oferă un portal unic către mintea lui Jung și originile psihologiei analitice.

icd---10-clasificarea-tulburarilor-mentale-si-de-comportament_1_fullsize

     ICD-10 (Clasificarea Internaţională a Bolilor), coordonator Prof. Dr. Mircea Lăzărescu, publicată de Editura Trei în 2016, cuprinde clasificarea detaliată a celor peste 300 de tulburări mentale şi de comportament, oferind o descriere a semnelor şi simptomelor tulburărilor, precum şi un îndreptar diagnostic, de o reală utilitate în practica clinică.

DSM5

     În luna mai 2016, Editura Medicală Callisto traduce şi tipăreşte Manualul de Diagnostic şi Clasificare Statistică a Tulburărilor Mintale, Ediţia a 5-a, publicat de American Psychiatric Association. Acesta oferă specialiştilor din domeniu un limbaj comun şi criterii standard de clasificare a tulburărilor mintale.

cartea-rosie-Jung     Cartea Roşie (Liber Novus – Cartea nouă) – Carl Gustav Jung, publicată în 2011 la Editura Trei, reprezintă ediţia pentru public a manuscrisului de 205 pagini scris şi ilustrat de către Jung însuşi, legat în piele roşie (de unde şi numele): aceasta conţine 53 de pagini cu ilustraţii, 71 de pagini cu ilustraţii şi text şi 81 de pagini numai cu text olograf. Este o carte de colecţie.

opere-esentiale-sigmund-freud 

    Integrala Opere esenţiale – Sigmund Freud, publicată în 2010 de Editura Trei, reprezintă o colecţie de 11 volume din scrierile lui Freud.